" />

Żeń-szeń na zimowe przesilenie!

Autor: Biuro Prasowe DEŻ Data: 2013-03-05
Żeń-szeń to roślina której lecznicze właściwości są wykorzystywane od tysiącleci we wschodniej Azji. Do Europy zawitał dzięki misjonarzom już w XVIII wieku. W Polsce jest niestety ciągle niedoceniany. Dlaczego warto uzupełnić swoją dietę o żeń-szeń?

 

 

Lek na prawie wszystko

Niektórzy mówią na żeń-szeń - „wszechlek”. Ta nazwa mówi wszystko. Żeń-szeń wspomaga leczenie chorób sercowo-naczyniowych, schorzeń układu pokarmowego i moczowego oraz obniża poziom cholesterolu i cukru we krwi. Potrafi także stymulować nasz układ odpornościowy, zwiększając odporność m.in. na grypę i opryszczkę.

 

Dodatkowy zastrzyk energii

Poza właściwościami leczniczymi żeń-szeń ma wiele dodatkowych zalet. Czy wiedzieliście, ta niepozorna roślinka jest w stanie pobudzać ludzki umysł i przeciwdziałać zmęczeniu? W okresie przesilenia zimowo-wiosennego, kiedy większość z nas odczuwa brak energii i ciągłe znużenie, warto pomyśleć o uzupełnieniu swojej diety o żeń-szeń.  

 

Zażywanie żeń-szenia

Jak to zrobić? Nic prostszego. Żeń-szeń można żuć lub parzyć w postaci herbaty. Jego działanie można spotęgować wzbogacając swoją dietę o inne ekologiczne zioła, orkisz, topinambur, a także oleje lniany i rzepakowy.

 

Obok żeń-szenia wszystkie z ekologicznych produktów wymienionych powyżej można nabyć u jednego z naszych klastrowiczów. Wszelkie niezbędne informacje znajdziecie na stronie firmy Sławomira Chmiela „Ekologiczna Plantacja Żeń-szeń” - www.zenszen.com

Galeria strony

" data-send="false" data-width="450" data-show-faces="false">