Navigation Menu
III Forum Innowacji: Region Lubelski jako zdrowa kraina żywności i lasów
W części pierwszej spotkania wypowiedzą się prelegenci ze Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, Uniwersytetu Warszawskiego, Stowarzyszenia na Rzecz Rozwoju i Promocji Podkarpacia „Pro Carpathia” oraz regionalnni przedstawiciele firm, instytucji oraz jednostek naukowo-badawczych. Głównymi tematami, które będą poruszane podczas spotkania to: funkcjonowanie europejskich systemów certyfikacji żywności w Polsce, żywność wysokiej jakości- kontekst europejski, globalne możliwości rynkowe oraz Podkarpackie Smaki czyli tworzenie sieci gospodarczej współpracy. W części drugiej spotkania zostaną zaprezentowane istotne wyzwania dla rozwoju biogospodarki, tj. konkretne rozwiązania reprezentowane przez agroleśnictwo łączące cele rolnictwa i cele leśnictwa oraz koordynacja interdyscyplinarnych badań naukowych bezpośrednio angażowanych do planowania strategicznego.
Potwierdzenia obecności należy przesyłać do 12 kwietnia (piątek) 2019 roku na adres: katarzyna.kiszczak@lubelskie.